Hólabda

Hatalmas klasszikus!!
Imádom... enni... az elkészítése már más kérdés, simán odaköt a konyhába 2-3 órára, ezért csak 3 évente veszek erőt magamon hogy elkészítsem, de megéri :) 
Az eredeti receptet itt találtam. 


Hozzávalók:
Egy gáztepsihez

Tészta:
4 db tojás 
125 g porcukor
3 ek forró víz 
125 g liszt
20 g holland kakaópor
2 tk sütőpor

Krém:
300 ml tej
50 g liszt
1 db tojássárgája 
1 csomag vaníliás cukor
100 g vaj
125 g porcukor

100 g kókuszreszelék 

Csokimáz:
50 g porcukor
2-3 ek tej
2 ek holland kakaópor
50 g vaj

Először a krémet készítjük el. 
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet és a tojássárgákat, majd alacsony lángon sűrű krémmé főzzük, hagyjuk kihűlni. 
A puha vajat a cukrokkal kihabosítjuk és kikeverjük a kihűlt krémmel. 
Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg kb a háromszorosára nem nő a térfogata, hozzáadjuk a vizet még egy két percig keverjük, majd mehetnek bele a száraz alapanyagok. Óvatosan összeforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire kenjük a masszát és 170 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, pogácsa szaggatóval kiszaggatunk 2 db korongot, krémmel összeragasztjuk őket, külsejét is megkenjük, majd megforgatjuk kókuszreszelékben.
Ezt addig folytatjuk amíg el nem fogy minden :)
Hűtőbe tesszük 1 órára, utána tetejükre csokimázat teszünk. 
A máz hozzávalóit összemelegítjük és mehet is a hólabdák tetejére. 

Megjegyzések