Kinder country torta

Még egy torta, még egy első születésnapra :)
Bár a külseje nagyon bájos / lányos, a belseje igazán csokisra sikeredett... személy szerint az én kedvenc krémemet kapta amiből már több tortát is csináltam pl:  ilyet.



Hozzávalók:
2 db 18 centis formához

Tészta:
3 db tojás
200 g cukor
200 ml olaj
100 ml tej
125 g natúr joghurt
300 g liszt
50 g holland kakaópor
1 csomag sütőpor
csipet só

Krém:
12 db Kinder Country csoki
500 g mascarpone
200 ml habtejszín

Svájci vajkrém:
4 db L-es tojásfehérje
132 g cukor
300 g puha vaj
késhegynyi gél állagú ételfesték

A tojásokat egy csipet sóval felverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a joghurtot, alaposan elkeverjük majd beletesszük a száraz alapanyagokat.
A masszát igazságosan elosztva két, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük
Ha kihűltek, 4 részre vágjuk őket, illetve a púpjukat is levágjuk, megformázzuk.
A krémhez a csokikat felolvasztjuk, összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval, kicsit hűlni hagyjuk, majd beleforgatjuk a habtejszínből vert kemény habot is.
A vajkrémhez a tojásfehérjéket a cukorral alacsony lángnál, 55-60 fokosra melegítjük, majd habbá verjük amíg ki nem hűl.
Ezután hozzáadjuk a puha vajat és addig keverjük amíg egy szép sima vajkrémet kapunk, először úgy fog tűnni hogy szétesik a krém, de akkor még keverjük tovább.
Összeállítás:
Tortalap - a tortalap peremére nyomunk habzsákból egy kevés vajkrémet, úgy mintha egy fészket készítenénk, ebbe megy a csokis krém és ezt ismételjük még kétszer.
Ha rákerült a tortára az utolsó lap is, akkor körbehúzzuk a tortán a vajkrémet, kicsit rakunk a tetejére is és mehet be fél órára a hűtőbe.
Ezután a többi vajkrémmel teljesen bevonjuk a tortát és dekoráljuk. 

Megjegyzések