Nálam ez tavaly készült, tavalyi a fotó is, a receptet viszont mindenképpen meg szerettem volna osztani... hiszen ha valaki keresi a pihentetés nélküli, rögtön puha mézeskalács receptjét akkor ez bizony az!
Olyannyira hogy tavaszig is puha marad dobozban... ígérem :)
Idén én kihagyom a mézeskalács sütést...egy picit már meguntam de helyette lesz sok szuper keksz, torta, pohárkrém, macaron... stb :)
Ha barna mézeskalács a terv, akkor mehet a tésztához 3 ek holland kakaópor!
Hozzávalók:
500 g liszt
1,5 kk szódabikarbóna
2 ek mézeskalács fűszerkeverék
150 g porcukor
150 g vaj
125 g méz
2 db tojás
A lisztet a szódabikarbónával, a fűszerrel és a porcukorral elkeverjük.
Belekockázzuk a vajat és elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a mézet és a tojásokat, majd jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokon kb 6-8 perc alatt megsütjük.
Ekkor még puhák, nagyon... várjuk meg míg kihűlnek és úgy mehetnek jól záródó dobozba.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése