Málnás-fehércsokis torta

Legjobb barátnőm lányának az első tortája.
Szofi annyira szuper cuki hogy a torta sem lehetett másmilyen..úgy hogy még belül is rózsaszín lett.. kapott egy nagyon finom málnás-fehércsokis masarpone krémet és persze sok díszt :)
Az elefántos dekort és amúgy kb az összes dekoromat Ildó biztosítja: Magnólia by Ildó


Hozzávalók:
2 db 18 centis formához

Tészta:
3 db tojás
200 g cukor
200 ml olaj
100 ml tej
csipet só
125 g natúr joghurt
350 g liszt

1 csomag sütőpor

Krém:
250 ml tejszín
100 g fehércsoki
250 g mascarpone
50 g cukor
1 csomag expressz zselatin fix
kb 3 marék fagyasztott málna
ízlés szerint friss málna

Svájci vajkrém:
6 db tojásfehérje
160 g cukor
450 g puha vaj


Az egész tojásokat fehéredésig keverjük, közben adagonként adjuk hozzá a cukrot.
Mehet bele az olaj, a tej, a só, a joghurt, alaposan elkeverjük majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
2 db 18 centis tortaformába osztjuk a tésztát és 170 fokon kb 30 perc alatt megsütjük őket.
Tűpróba!!
Hagyjuk kihűlni, majd a púpot vágjuk le a tetejéről és vágjuk félbe a lapokat, így lesz 4 db lapunk.
A mascarponét kivesszük a hűtőből hogy szobahőmérsékletű legyen, mire elkezdünk dolgozni vele.
A tejszínt és a csokit felolvasztjuk, félretesszük hűlni, szintén szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a fehércsokis tejszínt, közben folyamatosan verjük, majd jöhet bele a zselatin fix és addig dolgoztatjuk a gépi mixerünket amíg elérjük a krém állagot. Ha nagyon híg, mert nekem az volt, mehet be 10 percre a hűtőbe és tökéletes lesz.
A végén hozzákeverjük, ezt már sima spatulával, a fagyasztott málnát és a málnalekvárt.
És mivel jót tesz neki a hűtő, betesszük kb 1 órára.
A vajkrémhez a tojásfehérjéket a cukorral vízgőz fölött kb 55-60 fokosra melegítjük.
Áttesszük egy tálba és kihűlésig habbá verjük. Egy nagyon kemény habot kell kapnunk.
A puha vajat kockánként adjuk hozzá, először úgy néz ki hogy szét fog esni a krémünk, de dolgozzunk csak... szuper lesz :)
Ezzel a krémmel bevonjuk a tortát és dekoráljuk ízlés szerint.

Megjegyzések