Megint sikerült a macaronom, szóval úgy döntöttem ehhez a recepthez fogok ragaszkodni, nem cserélem le, nem variálok rajta... egyszerűen nem merek :)
A lila festéket innen rendeltem.
Hozzávalók:
Krém:
35 g cukor
100 ml forró habtejszín
50 g fehércsoki
csipet só
Macaron:
kb 10-15 db
kb 10-15 db
75 g mandulaliszt
75 g porcukor
27 g tojásfehérje
75 g kristálycukor
19 g víz
27 g tojásfehérje
Először a krémet készítjük el, mert 1 napot hűtőznie kell.
A cukrot megkaramellizáljuk, majd óvatosan, adagonként hozzáöntjük a forró tejszínt.
Ráöntjük a fehércsokira, picit várunk, majd alaposan elkeverjük, ha szobahőmérsékletűre hűlt, mehet a hűtőbe.
A mandulalisztet elkeverjük a porcukorral, késes aprítóban kicsit megpörgetjük, majd egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a 27 g tojásfehérjét. Picit félretesszük.
A kristálycukrot a vízzel feltesszük főni.
Amikor a szirup 112 fokos, akkor egy csipet sóval elkezdjük felverni a második adag, 27 g tojásfehérjét.
Amikor a szirup elérte a 118 fokot akkor lassan hozzácsurgatjuk a tojásfehérjéhez, úgy hogy azt folyamatosan verjük közben.
Még kb 2-3 percig verjük amíg egy keményebb hab lesz.
Ezután összeforgatjuk a mandulalisztes masszával amit félretettünk.
Adunk hozzá kis színezőt és elkeverjük.
Habzsákból, sütőpapíros tepsire köröket nyomunk, úgy hogy a habzsákot függőlegesen tartjuk.
Hagyjuk 30 percig száradni, majd 130 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A krémet kihabosítjuk és 1-1 macaront összeragasztunk vele.
A betöltött macaronokat, jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakára mehetnek a hűtőbe.
Másnapra a krémtől nagyon szépen megpuhulnak.
A krémet kihabosítjuk és 1-1 macaront összeragasztunk vele.
A betöltött macaronokat, jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakára mehetnek a hűtőbe.
Másnapra a krémtől nagyon szépen megpuhulnak.
Csodaszép!!!És természetesen isteni volt az íze is.Mégegyszer nagyon köszönöm.
VálaszTörlésPuszi
Nagyon nagyon örülök hogy ízlett, viszek majd még más ízben is :) puszi
TörlésCsoda..
VálaszTörlés❤️
Törlés