Pekándiós pite

Családozással telt az egész hétvége, szombatra, az első felvonásra vittem ezt a pekándiós pitét, fügével jól telepakolva :)
Kezdődik a kedvenc évszakom :)


Hozzávalók:
1 pitéhez

250 g liszt
70 g porcukor
csipet só
150 g hideg vaj
2 tojássárgája
1 ek hideg víz

160 g nádcukor
80 g méz
60 g vaj
125 g darált pekándió
125 g darabokra vágott pekándió
3 db tojás
3 tk étkezési keményítő

A lisztet a porcukorral, a sóval és a vajjal egy késes aprítóba tesszük és a vajat eldolgoztatjuk.
Majd mehet bele a víz és a tojássárgák, majd az egészet összedolgozzuk és min 1 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a cukrot, a vajat, a sót és a mézet összemelegítjük, majd hozzáadjuk a pekándiót, az összeset.
Teljesen kihűtjük.
A tojásokat a keményítővel elkeverjük, majd a már kihűlt pekándiós krémmel elkeverjük.
Ennél a piténél én nem alkalmaztam vakon sütést, de meg lehet csinálni persze.
A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, mehet rá a töltelék, tetejére pekándió és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Megjegyzések