Barack

Enni már többször ettem, természetesen lagzikban...eljött hát az idő hogy el is készítsem :)
Kis adagot csináltam, de már a végére így is sok volt nekem festegetni...szóval igen, macerás, semmi kétség!


Hozzávalók:
kb 10-12 darabhoz

Tészta:
350 g liszt
100 ml tej
100 g zsír
100 g porcukor
1 db tojássárgája
6 g sütőpor
csipet só

Töltelék:
a kikapart tészta
1-2 ek kakaópor
1 ek porcukor
baracklekvár

Festéshez:
víz
citromsárga ételfesték
vérnarancs ételfesték

cukor 

A hozzávalókat a liszt és a tej kivételével összekeverjük, majd felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztet.
A tésztát 1-2 órát vagy egy éjszakát is akár a hűtőbe tesszük.
Diónyi gombócokat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 12-15 percig sütjük.
Még melegen kikapargatjuk a belsejüket.
Ehhez adjuk a kakaópor, a cukrot és annyi lekvárt hogy egy jól kenhető, stabil krémet kapjunk.
1-1 fél barackot megtöltünk a krémmel és összeragasztjuk.
1-1 kis pohár vízbe teszünk sárga ételfestéket és vérnarancs aromát, ecsettel felvisszük a barackokra, majd meghempergetjük őket kristálycukorban.

Megjegyzések