Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/07/26

Rozmaringos linzer

Na akkor itt van az első számú kedvencem.... szkeptikus voltam kicsit, rozmaring és linzer hát nem tudom.... de igen, igen!!
Borzasztóan jó lett, már önmagában is, de megkenve a saját baracklekvárommal... kedvenc :)

Ja és már instám is van, barátnőm unszolására... ITT


Hozzávalók:
kb 20 db 

200 g liszt
135 g vaj
70 g porcukor
csipet só
2 db tojássárgája
2 ág rozmaring

Én egy nagyobb aprítógépben készítettem el a tésztát.
Az aprítógépbe tesszük a lisztet, a porcukrot, csipet sót és a hideg vajat majd addig dolgoztatjuk a gépet amíg a vaj elmorzsolódik.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat, összegyúrjuk.
Ha nem állna össze, kevés tejfölt adhatunk hozzá.
A rozmaringot apró darabokra vágjuk és belegyúrjuk a tésztába.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára de az sem baj ha egész éjszakát bent tölt.
A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük.
Lekvárral összeragasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése