Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/07/16

Csokitorta

Egy nagyon kedves barátnőm, Nóri, lepte meg ezzel a férjét... aki megrögzött csokiimádó...semmi kétség / bizonytalanság nem volt a tortáját illetően :)
Nagy adag a krém, bőven marad az oldalára a tortának.
Ha sok maradna még utána, bár azért ne spóroljuk ki a tortából... töltsük csak...akkor mehet a fagyasztóba, vagy pohárkrémnek, különböző cake popokat gyúrhatunk vele össze... stb 


Hozzávalók:
2 db 18 cm-es formához

Tészta:
Tészta:
3 db tojás
230 g cukor
200 ml olaj
100 ml tej
125 g natúr joghurt
300 g liszt
50 g holland kakaópor
1 csomag sütőpor
csipet só

Dobos krémhez:

6 db L-es tojás
310 g cukor
400 g puha vaj
130 g holland kakaópor

Dekoráció:
100 g étcsoki
2 ek olaj
csokik / mogyoró

A tojásokat egy csipet sóval felverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a joghurtot, alaposan elkeverjük majd beletesszük a száraz alapanyagokat.
A masszát igazságosan elosztva két, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor levágjuk a púpos részt a tetejéről és mind a két lapot kettőbe vágjuk, tehát 4 db lapunk lesz.
A krémhez a a puha vajat kihabosítjuk a kakaóporral.
A tojásokat egy lábosba tesszük a cukorral és nagyon alacsony lángon / vízgőz fölött csípőssé melegítjük folyamatos keverés mellett.
Ez azt jelenti hogy ha beledugjuk az ujjunkat, annyira meleg hogy megcsípi.
Ezzel hőkezeljük a tojást.
Ha van hőmérőnk akkor ez 85 fok.
Átöntjük egy tálba és kihűlésig elkezdjük gépi mixerrel habosítani.
Ha van hőmérőnk akkor ez 35 fok.
A végén összekeverjük a kakaóporos vajjal és 30-60 percre hűtőbe tesszük.
A tortát összeállítjuk:
A lapokat megkenjük a krémmel, és még 
A tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap dekoráljuk. 
A csokit az olajjal megolvasztjuk, bevonjuk vele a torta tetejét és csokikkal kirakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése