Sós karamellamousse

Az eredeti receptet Mautner Zsófinál találtam, itt.
Mást nem is nagyon tennék hozzá.... szerintem zseniális!!! :)


Hozzávalók:
4 db

50 g kristálycukor
40 g sós vaj
( vagy sima vaj és egy jó nagy csipet só )
1 db zselatinlap
200 ml tejszín
2 db tojásfehérje

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
A tejszín felét megmelegítjük.
A cukrot egy lábasban, kevergetés nélkül aranybarnára karamellizáljuk.
Elkeverjük benne a vajat,végül a meleg tejszínt.
Kinyomkodjuk a zselatinlapot és elkeverjük a karamellás krémben, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A tejszín másik felét, illetve a tojásfehérjéket habbá verjük, összeforgatjuk a karamellás krémmel, poharakba töltjük és egy éjszakra hűtőbe tesszük.

Megjegyzések