Rákóczi túrós pohárkrém

Soha de soha nem raktam még ilyen gyorsan össze desszertet.... jó, de a crumble-t...na mindegy :)
A morzsa 2-3 nappal előbb is elkészíthető... 


Hozzávalók:
4 pohárhoz

Morzsa:
50 g liszt
25 g vaj
25 g cukor
csipet só

Túrós krém:
500 g túró
2-3 ek tejföl
2 ek porcukor
1/2 citrom leve

baracklekvár

A morzsához a lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral majd a vajjal összemorzsoljuk.
A tésztamorzsát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
A túrós krém hozzávalóit elkeverjük.
Fogunk 4 poharat / befőttes üveget / kapcsos üveget, aljukba lekvárt teszünk, erre jön a túrós krém.
1 óráig hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor a tetejére morzsát szórunk.

Megjegyzések