Nem, még mindig nem sikerült lejönnöm a pisztáciáról... a mille-feuille-ről meg soha nem is fogok tudni :)
Tervezem kipróbálni a saját vajas tésztát is, mert persze azzal az igazi...hát nyilván....
Én most köröket szúrtam ki, vannak olyan körök amiket egy kisebbel is kiszúrtam... mondom hátha dekoratívabb... annyira nem...szerintem :))
Hozzávalók:
270 g leveles tészta
1 ek porcukor
Krém:
250 g mascarpone
porcukor ízlés szerint
kb 2-3 tk pisztácia paszta
270 g leveles tészta
1 ek porcukor
Krém:
250 g mascarpone
porcukor ízlés szerint
kb 2-3 tk pisztácia paszta
A leveles tésztát kibontjuk és egyforma téglalappá vágjuk vagy köröket vágunk ki belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket tetejüket megszórjuk kevés porcukorral, ráteszünk még egy sütőpapírt és egy ugyanakkora tepsit.
Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.
Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.
180 fokon 15-20 perc alatt addig sütjük őket amíg szép borostyán színűk nem lesz.
A krém hozzávalóit kikeverjük.
A kihűlt lapokat összeragasztjuk a krémmel.
Eperrel, pisztáciával dekorálhatjuk.
A krém hozzávalóit kikeverjük.
A kihűlt lapokat összeragasztjuk a krémmel.
Eperrel, pisztáciával dekorálhatjuk.
Csodaszép és milyen fantasztikus lehet az íze!
VálaszTörlésPuszi
❤️😘
Törlés