Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/05/26

Málnás katalán krém

2013: Barcelonában tolom a katalán krémet... Legkedvesebb utazásom egyike volt... Pedig tudom semmi extra, Barcelonába már bárki eljut... De mi kocsival mentünk... 3844 km-t tettünk a kocsiba, közben kávéztunk Monte-Carloban, szállást kerestünk Ventimigliában, nyaraltunk Barcelonában, strandoltunk októberben, leégtem, majd eláztunk, majdnem ottragadtunk az olasz autópályán... hajóztunk Velencében, megint szállás Bresciában.... Tankoltunk sokat... Tankolás után kávéztunk sokat.... Majd bámultunk gyönyörű tájakat...és jöttünk haza, itthon traffipax, fizettünk :)
Barcelonához, vagy csak úgy... Ajánlok egy szuper katalán krémet, nem is akármilyet... Málnásat :))


Hozzávalók:
4 db

500 ml tej
csipet fahéj
 1 dblime leve
4 db tojássárgája
50 g cukor
2 csapott ek étkezési keményítő

12 szem málna

1-1 ek cukor a tetejére


A tejet a fahéjjal és a lime levével összemelegítjük, de nem forraljuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel.
A meleg tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük amit közben folyamatosan keverünk.
Visszatesszük a tűzre és besűrítjük.
A tálkák aljába tesszünk 3-3 db málnát, ráöntjük a krémet, hagyjuk kicsit hűlni, majd hűtőbe tesszük. 
Tálaláskor a tetejére 1-1 ek cukrot teszünk és rákaramellizáljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése