Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/05/20

Málnás-fehércsokis tortakrém

Keresem a tökéletes ízű és állagú málnás tortakrémet... ami nem vajas, nem túl tömény...na és megvan!!! Nem is kellett messze mennem érte amúgy mert Via oldalán várt rám...
Mutatom is pontosan hol: ITT
Az elején nagyon híg amíg bele nem kerül a zselatin fix... annyira hogy én azt hittem ebből semmi nem lesz... és ahogy szórtam bele a zselatint és kevertem.... hát csodás krémet kaptam, jó tesz neki a hűtő is... másnap reggel a krém ugyanolyan finom és jó állagú.
Én még megtoldottam egy kevéske málnalekvárral is.... mondjam milyen jó? :)





Hozzávalók:
Dupla adag

500 ml habtejszín
200 g fehércsoki
500 g mascarpone
80 g cukor
2 csomag ( 40 g ) expressz zselatin fix
6 marék fagyasztott málna
2-3 tk málnalekvár

A mascarponét kivesszük a hűtőből hogy szobahőmérsékletű legyen, mire elkezdünk dolgozni vele.
A tejszínt és a csokit felolvasztjuk, félretesszük hűlni, szintén szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a fehércsokis tejszínt, közben folyamatosan verjük, majd jöhet bele a zselatin fix és addig dolgoztatjuk a gépi mixerünket amíg elérjük a krém állagot.
A végén hozzákeverjük, ezt már sima spatulával, a fagyasztott málnát és a málnalekvárt.
És mivel jót tesz neki a hűtő, betesszük kb 1 órára.