Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/05/22

Joghurtos eper jégkrém

Most már kicsit kezdem unni magam... jégkrém és macaron felváltva.... hát vannak időszakok amikor rákattanok valamire lásd panna cotta :))
Ha már csináltunk epres sütiket, eperlekvárt... akkor jöhet a jégkrém!! Jaj meg most jutott eszembe az epres panna cotta..... ez ilyen :)


Hozzávalók:
6 db jégkrémhez

250 g eper
75 g porcukor
125 g görög joghurt
1/2 citrom
1/2 vanília rúd
100 ml habtejszín

Az epret megmossuk, levágjuk a szárát és feldaraboljuk.
Hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vanília rúd kikapart magjait és botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük  és beleforgatjuk az epres krémbe.
Formákba töltjük és fagyasztóba tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése