Nem tudok jobb nevet adni neki... Carrot cake cheesecake. Szóval alul egy répatorta, felül egy sajttorta.... :)
Abszolút gyorsan elkészithető és persze nagyon finom :)
Eredeti recept: Itt kicsit variáltam az arányokon.
Hozzávalók:
20 centis formához
Répatorta:
125 ml olaj
2 tojás
150 g barna cukor
225 g reszelt sárgarépa
1 kk fahéj
1 kk gyömbér
175 g liszt
1 tk szódabikarbóna
Sajtkrém:
500 g mascarpone
1 tk narancsvirág víz
1 kk fahéj
1 kk gyömbér
75 g porcukor
200 ml habtejszín
A tojásokat az olajjal és a cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a répát, majd a többi hozzávalót és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Teljesen kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a cukorral és a fűszerekkel majd összeforgatjuk a habtejszínből vert kemény habbal.
Az alapra kenjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kedvünk szerint dekoráljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése