Répatorta sajtkrémmel

Nem tudok jobb nevet adni neki... Carrot cake cheesecake. Szóval alul egy répatorta, felül egy sajttorta.... :) 
Abszolút gyorsan elkészithető és persze nagyon finom :) 
Eredeti recept: Itt kicsit variáltam az arányokon. 


Hozzávalók:
20 centis formához 

Répatorta:
125 ml olaj 
2 tojás 
150 g barna cukor
225 g reszelt sárgarépa 
1 kk fahéj 
1 kk gyömbér 
175 g liszt
1 tk szódabikarbóna 

Sajtkrém:
500 g mascarpone 
1 tk narancsvirág kivonat
1 kk fahéj 
1 kk gyömbér 
75 g porcukor 
200 ml habtejszín

A tojásokat az olajjal és a cukorral elkeverjük. 
Hozzáadjuk a répát, majd a többi hozzávalót és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Teljesen kihűtjük. 
A mascarponét kikeverjük a cukorral és a fűszerekkel majd összeforgatjuk a habtejszínből vert kemény habbal. 
Az alapra kenjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
Kedvünk szerint dekoráljuk. 

Megjegyzések