Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/04/19

Pisztáciás panna cotta

Erre az Emberem annyit mondott miután megette hogy jól van...gratulálok... :)))) Szóval ha ennyire ízlett neki akkor csakis jó receptet ajánlok... a panna cotta nekem óriási nagy kedvencem, baromi gyorsan össze lehet rakni... tényleg nagyon maximum 8 perc... előző nap is akár... nincs benne liszt.. borzasztóan finom, borzasztóan mutatós... és a végtelenségig lehet variálni, én csináltam már:

Most meg a legjobbat... pisztáciásat :)


Hozzávalók:
4 db kis üveghez

300 ml tej
200 ml habtejszín
65 g cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 db lapzselatin
2 ek pisztáciapaszta 

kb 150 g eper
fél lime leve
1 tk méz

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal feltesszük melegedni.
Elég melegnek kell lennie, de forrnia nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Hozzáadjuk a pisztáciapasztát, elkeverjük.
Kicsit darabos lesz de ez nem probléma.
Poharakba töltjük és 4-5 órát hűtőbe tesszük.
Az epret feldaraboljuk, hozzáadjuk a lime levet és a mézet.
Tálaláskor a panna cotta tetejére teszünk az eperből és megszórjuk pisztáciával. 

2 megjegyzés:

  1. Orsikám,pisztáciapasztát hol szerezted be? Nagyon guszti!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szofikam! Valamiert nem tudok linket betenni... de a pisztacias roloknal, ott a GlazurShopos link ☺😘😘

      Törlés