Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/04/23

Málnás csokitorta

Hú egy marha finom torta receptjét írom most.... ( nem én mondtam, a kóstolók... na jó én is )
A málna a csokikrémmel szerintem tökéletes.... 
Apu névnapi tortája lett.... nem sokáig maradt meg :)
Én a tésztát 3 vékonyabb lapba vágtam el, de lehet 4-be is, 4 vastagabba is.... ahogy kellemes :)
Habcsók recept: Itt


Hozzávalók:
2 db 18 centis formához

Tészta:
3 db tojás
230 g cukor
200 ml olaj
100 ml tej
125 g natúr joghurt
300 g liszt
50 g holland kakaópor
1 csomag sütőpor
csipet só

Dobos krémhez:

3 db L-es tojás
155 g cukor
200 g puha vaj
65 g holland kakaópor

kb 150 g málna

Tetejére:
habcsók
málna
virág
stb

A tojásokat egy csipet sóval felverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a joghurtot, alaposan elkeverjük majd beletesszük a száraz alapanyagokat.
A masszát igazságosan elosztva két, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Még langyosan levesszük róla a tortaformát és a tetejére állítjuk, ezzel eltüntetjük a púpot a tetejéről.
Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krémhez a a puha vajat kihabosítjuk a kakaóporral.
A tojásokat egy lábosba tesszük a cukorral és nagyon alacsony lángon csípőssé melegítjük folyamatos keverés mellett.
Ez azt jelenti hogy ha beledugjuk az ujjunkat, annyira meleg hogy megcsípi.
Ezzel hőkezeljük a tojást.
Átöntjük egy tálba és kihűlésig elkezdjük gépi mixerrel habosítani.
A végén összekeverjük a kakaóporos vajjal és 30-60 percre hűtőbe tesszük.
A tortát összeállítjuk:
Lap-krém fele-mána, lap-krém másik fele-málna, utolsó lap-pici krém a tetejére.
A tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap dekoráljuk. 

2 megjegyzés:

  1. A Dobos krém a legfinomabb csokikrém a világon 😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeeen!!! Gondoltam is rád közben :)

      Törlés