Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/03/15

Sajtos rúd

Mautner Zsófi azt írta hogy a világ legjobb sajtos rúdja.... és Mautner Zsófi receptjében újfent nem is csalódtam.... :)
Kb 22-25 centis rudakat csináltam, amik nagyon jól néznek így ki egy pohárba beleállítva.
Viszont... muszáj duplázni az adagot... vagy triplázni mert a szimpla adag nem sok... az pont arra elég hogy egyedül megeszegessem.. :)
Eredeti recept: itt


Hozzávalók:
100 g liszt
60 g vaj
80 g reszelt sajt
( én cheddart használtam )
nagy csipet só
2 ek tejszín
( nekem elég volt 1 ek is )

pirospaprika

A hozzávalókat összegyúrjuk.
Téglalappá nyújtjuk, majd kb 0,5 centi széles és min 20 cm-es hosszú rudakat szeletelünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megszórjuk tetszés szerint pirospaprikával / köménnyel / egész mákkal stb stb.
180 fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt készre sütjük őket. 



2 megjegyzés: