Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/03/13

Joghurt panna cotta bazsalikomos eperrel

Húúú hát igen... teljesen hülye ötlet volt fél adagot csinálni ebből... ami jó az jó, és nem is kell túlragozni :)
Eredeti recept: itt, én annyit variáltam rajta hogy lapzselatint használtam.


Hozzávalók:
2 db pohárhoz

3 db lapzselatin
200 ml tej
fél vanília rúd kikapart magjai
25 g cukor
200 ml natúr joghurt
1 ek méz

5-6 db eper
1 tk méz
pár csepp citromlé
bazsalikom 

A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a cukorral és a vanília magokkal forráspontig melegítjük.
Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
A natúr joghurtot elkeverjük a mézzel, hozzáöntjük a kissé már lehűlt zselatinos tejet, poharakba töltjük és 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Az epreket apró darabokra vágjuk, elkeverjük a mézzel, a citromlével és a bazsalikommal majd ráhalmozzuk a már megdermedt panna cotta tetejére. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése