Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/03/19

Húsvéti marcipános keksz

Tavaly is csináltam már hasonló kekszeket, idén egy picit finomítottam rajtuk :)


Hozzávalók:
200 g liszt
50 g darált dió
csipet só
100 g porcukor
150 g hideg vaj
1 tojássárgája

Marcipán
Lekvár


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Az idő letelte után, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk különböző mintákkal és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütjük.
Amíg a kekszek hűlnek addig porcukorral vagy keményítővel megszórt munkafelületen kinyújtjuk a marcipánt, kiszaggatjuk őket.
1-1 kekszet megkenünk lekvárral és ráragasztjuk a marcipánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése