Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/03/24

Húsvéti kalács

Négyes fonással, mert ezt a max amit egyelőre ki tudok hozni magamból :) 
Ez a kedvenc kalács tésztám, tavaly nyuszi formában készítettem el: itt a nyuszi
A receptet is, és a négyes fonást is Varga Gábortól lestem. 
Videós segítség: Itt



Hozzávalók:
1 db kalácshoz

140 ml tej
40 g porcukor
11 g élesztő
250 g liszt
csipet só
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája

Tetejére:

1 db tojás


A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, mehet bele az élesztő és félretesszük 15 percre hogy az élesztő felfusson.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját majd az élesztős tejet.
Alaposan összegyúrjuk, 30-40 percig kelesztjük.
Az idő letelte után átgyúrjuk a tésztát és a video segítségével megfonjuk. 
Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük vagy csak simán a sütőpapírra és lekenjük tojással.
30 percet kelesztjük.
Az idő letelte után megint lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.