Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/03/21

Csokis-málnás kalács

Az alapötletet Limarától kölcsönöztem, de egy másik tésztával dolgoztam és habcsókos réteget sem készítettem... így született meg a saját csokis-málnás kalácsom :)



Hozzávalók:

50 ml tej
12 g élesztő
csipet cukor
300 g liszt
100 ml natúr joghurt
1 db tojás
25 g olvasztott vaj
50 g cukor
csipet só


1 db tojás

100 g étcsokoládé
kb 100 g málna


A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá egy csipet cukrot és az élesztőt, hagyjuk amíg az élesztő felfut, kb 10 perc.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat és a cukrot, majd az élesztős tejet.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyre téve, kb 1 óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán  kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott csokival, rádobáljuk a málnaszemeket ( ketté is lehet vágni őket) és feltekerjük mint egy bejglit.
Sütőpapírtal bélelt formába tesszük és még 20 percet pihenni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a kalácsot lekenjük tojással és kb 25-30 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés: