Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/03/29

Babka

Ezt már nem terveztem megsütni, de 4-szer is összetalálkoztam vele.... Megadtam magam :) 
Elkezdhetném leírni hogy kell megfonni de néha borzasztó hülyén tudok magyarázni.... plusz rengeteg babka videó van fent segítségül... azonnal linkelek is egyet :)


Hozzávalók:
1 kalácshoz

140 ml tej
40 g porcukor
11 g élesztő
250 g liszt
csipet só
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája

Töltelékhez:
75 g étcsoki
60 g vaj
25 g porcukor
16 g kakaópor 

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, mehet bele az élesztő és félretesszük 15 percre hogy az élesztő felfusson.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját majd az élesztős tejet.
Alaposan összegyúrjuk, 30-40 percig kelesztjük.
A töltelékhez a csokit és a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a porcukrot, a kakaóport és egy csipet sót, picit hűlni hagyjuk.
A tésztát téglalappá nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük mint egy bejglit és.....
itt jön képbe a videós segítség: itt
Fonás után pihentetjük fél órát, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése