Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/01/12

Csokoládé mousse

A tökéletes mousse! Habos, légies, könnyű, fenomenális, esküszöm!! :)
Az eredeti recept: itt.
Tényleg fontos hogy jó minőségű csokoládét vegyünk, és 60-70 %-os legyen..
Én az alapreceptet készítettem el, amit lehet fokozni szinte bármivel, pl kávéval, naranccsal, chilivel, különböző fűszerekkel... majdnem bármivel :)



Hozzávalók:
kb 7-8 db csatos üveghez 


200 g étcsokoládé
6 tojássárgája
7 tojásfehérje 
2-3 ek porcukor ( opcionális )
1 dl tejszín

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit.
A fehérjékből kemény habot verünk és ezt is beleforgatjuk.
Poharakba töltjük és minimum egy éjszakára, vagy 24 órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése