Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/12/17

Panna cotta karamellás almával

Advent 3. vasárnapjára jöjjön egy recept, amit szerintem már mindenki ismer... nekünk az egyik kedvencünk ez is...ki hitte volna :)
Most a panna cottát egy kis almaraguval és mézeskalács darabokkal készítettem.


Hozzávalók:

250 ml tej
250 ml habtejszín
55 g cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
3 db lapzselatin

2 db alma kockákra vágva
1-2 ek barnacukor

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal feltesszük melegedni.
Elég melegnek kell lennie, de forrnia nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Poharakba töltjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A barna cukrot alacsony lángon megkaramellizáljuk, hozzáadjuk az almát és pár percig pároljuk.
A panna cották tetejére rakunk az almás raguból és tálalás előtt meghintjük tört mézeskaláccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése