Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/12/06

Kandírozott narancshéj

Évek óta ki akartam már próbálni, de mindig visszatartott a 2-3 napig tartó áztatás stb stb... viszont... a paprika tv-n láttam egy sokkal sokkal gyorsabb megoldást... naná hogy kipróbáltam :)


Hozzávalók:

2 db kezeletlen héjú narancs
100 g cukor
200 ml víz

kb 100 g étcsoki

A narancsokat meghámozzuk, héjukat felvágjuk tetsző formára.
Vizet forralunk, ha felforrt beledobjuk a héjakat és 4 percig "főzzük", utána jeges vízben leöblítjük.
Ezt még egyszer megismételjük.
A vizet a cukorral felforraljuk, forrástól számítva 2 percig főzzük, majd beledobjuk a héjakat és 1 óráig alacsony lángon főzzük.
Sütőpapírra tesszük a kész héjakat kicsit hűlni, utána olvasztott csokiba forgatjuk és hűtőbe tesszük dermedésig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése