Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/11/26

Tripla csokis sajttorta

Még egy fantasztikus sütés nélküli sajttorta... imádom ezt a receptet mert nagyon kevés idő alatt lehet szerintem tök látványos desszertet csinálni :)
Még egy nagy előnye hogy 1 éjszakát állnia kell a hűtőben, szóval még előre is dolgozik az ember, utána már csak dekor és kész is... :)
Az ötletet innen néztem, de itt ott változtattam rajta.


Hozzávalók:
1 db 20 cm-es tortaformához

Kekszes réteg:
200 g vajas keksz
100 g vaj

Krém:
500 g mascarpone
300 ml habtejszín
100 g étcsoki
100 g tejcsoki
100 g fehércsoki

Tetejére:
50 g étcsoki
200 ml habtejszín


A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, a kettőt összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
A mascarponét kivesszük a hűtőből, mert szobahőmérsékletű mascarponéval a legkönyebb dolgozni.
Megolvasztjuk az ét,- a tej- és a fehércsokit is, hagyjuk teljesen kihűlni őket.
A habtejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a mascarponéval és elharmadoljuk a krémet.
Az egyikbe keverjük az olvasztott és már kihűlt étcsokit és rákenjük a kekszes alapra.
Hűtőbe tesszük 5 percre.
Ezután a második adag krémbe keverjük a megolvasztott tejcsokit, az étcsokis krémre kenjük és 5 percre hűtőbe tesszük.
Végül a maradék krémbe keverjük az olvasztott fehércsokit és a torta tetejére kenjük a krémet.
Fontos hogy a csokik teljesen hűljenek ki, nehogy csomós legyen a krém a meleg csokitól.
A tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap olvasztott étcsokival áthúzzuk a tetejét és felvert tejszínhabbal díszíthetjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztaaaa, de én úgy félek a sütés nélküli sajttortáktól :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Szofikám!!!!! Te félsz tőlük???? Ne viccelj velem :D

      Törlés