Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/11/24

Creme brulee pite

Juhúú 1 hónap és karácsony!! Ennek örömére elkezdek pár receptet felrakni, az első rögtön egy szuper pite ami az egyik kedvencem lett... imádtam kopogtatni a tetején a cukrot :))
Az eredeti ötlet és a krém receptje innen.
Ez a tésztamennyiség elegendő 2 pitére, vagy 1 pitére és hozzá szaggathatunk ki pár dekorációt.
Végül ajánlanám ezt a receptet Nórinak, aki az általános iskola óta nem változott semmit, kivéve hogy süt-főz és szereti a blogomat. :) 


Hozzávalók:

Tészta:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 tk sütőpor
csipet só
1 tojássárgája
1-2 ek tejföl

Krém:
150 ml tejszín
150 ml tej
8 tojássárgája
100 g cukor
1 ek étkezési keményítő
1 zacskó vaníliás cukor

Tetejére:
3-4 ek cukor 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de bent maradhat egy éjszakát is.
A tésztát kinyújtjuk, egy piteformába helyezzük, alját megszurkáljuk, ráteszünk egy sütőpapírt, arra jöhet egy kis nehezék. pl szárazbab és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Levesszük a sütőpapírt róla és visszatesszük a pitét 10 percre.
A maradék tésztából tetszőleges mintákat is szaggathatunk amivel díszíthetjük a pitét, de le is fagyaszthatjuk.
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukrokkal, a keményítővel hozzáöntjük a tejet és a tejszínt majd alacsony lángon sűrű krémmé főzzük.
A krémet ráöntjük a tésztára és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt megszórjuk kristálycukorral amit egy karamellizáló pisztollyal rákaramellizálunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése