Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/09/09

Whoopie pie

Annyira cuki ez a süti!! Az íze meg... szerintem zseniális... a barna része olyan mint egy csokis kevert süti, belül finom citromos mascarpone krém... szívem szerint minden reggel vele nyitnám a napot :)))



Hozzávalók:
kb 15 db-hoz

Tészta:
250 g liszt
8 g szódabikarbóna
80 g kakaópor
180 g olvasztott vaj
150 g cukor
1 db tojás
120 ml tej

Krém:
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
1-2 ek porcukor
fél citrom leve

A lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük.
Az olvasztott vajat elkeverjük a cukorral, a tojással és a tejjel majd hozzászitáljuk a száraz alapanyagokat.
Egy keményebb tésztát kapunk, amit 1-2 órára hűtőbe teszünk.
A tésztából diónyi darabokat csípünk, meggömbölyítjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a golyókat és nagyon kicsit lelapogatjuk de tényleg csak egy kicsit!!
200 fokon 10-12 percig sütjük.
A krémhez a habtejszínt habbá verjük, összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet is.
Utólag ízesíthetjük még cukorral, citromlével.
1-1 korongot összeragasztunk krémmel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése