Nagyon szeretem az őszt és most úgy néz ki meg is érkezett... ezzel a csokis almával köszöntöm :)
Az ötletet innen néztem.
Hozzávalók:
3 db alma
kb 150 g étcsoki
1 ek olaj
Az almák tetejére:
aprított dió
vajkaramella darabok
karamella
Az almákat viszonylag vastagabb szeletekre vágjuk, kis késsel bemetszést vágunk az aljukba és belenyomunk 1-1 jégkrém pálcikát.
A csokit az olajjal megolvasztjuk, belemártjuk az almákat, a felesleget lecsepegtetjük és sütőpapírra tesszük őket.
Cukrot karamellizálunk és egy kanál segítségével áthúzzuk az almákat vele, megszórjuk vajkaramella darabokkal és aprított dióval, vagy ízlésünk szerint bármivel.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése