Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/06/13

Pizza

Kedvenc pizzatészta receptem nem mástól van mint Mautner Zsófitól... sajnos nem személyesen adta át nekem a titkos receptjét, hanem a könyvében találtam, na de attól még örök hálám fogja üldözni érte természetesen :)))
Az eredeti receptet ebben a könyvében találtam.
A feltétet kedvünk szerint variálhatjuk, én megkentem paradicsomszósszal, raktam rá paradicsomot, mozzarellát így sütöttem.
Sütés után került még rá friss mozzarella, serrano sonka és bazsalikom.


Hozzávalók:

Tészta:
150 g liszt
150 g pizzaliszt ( "00"-ás)
1 tk só
1 ek olívaolaj
kb 200 ml langyos víz
1 tk szárított élesztő

A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet, végül a szárított élesztőt. 
A tésztát alaposan kidagasztjuk.
Letakarva szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük.
Ezután két lehetőségünk van.
1: ha aznap szeretnénk pizzát enni akkor 2-3 órát szobahőmérsékleten kelesztjük és sütjük.
2: a 15 perces pihenő után hűtőbe tesszük, és másnap sütjük, vagy 4-5 nap múlva, mert addig simán eláll.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük szósszal, megpakoljuk a kívánt feltétekkel és 250 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése