Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/05/06

Panna cotta málnaöntettel

Nagyon imádom ezt az édességet és mégis rettentően megfeledkeztem róla mostanság...  már önmagában is nagyon krémes és finom, de ezzel a málnával... na meg a ropogós amaretti keksszel... szerintem egészen zseniális :)


Hozzávalók:
4 pohárhoz

250 ml tej
250 ml habtejszín
55 g cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
3 db lapzselatin

250 g fagyasztott / friss málna
2 tk méz

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal feltesszük melegedni.
Elég melegnek kell lennie, de forrnia nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Poharakba töltjük és 1 éjszakát hűtőbe tesszük.
A kiolvasztott málnát botmixerrel pürésítjük, elkeverjük benne a mézet, majd a panna cotta tetejére kanalazzuk.
Megszórjuk keksszel tálalás előtt.

2 megjegyzés: