Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/05/16

Madártej

Mikrós habbal.... ha a nagymamám olvasná ezt, nem biztos hogy büszke lenne rám... pedig én próbáltam más módon is elkészíteni a habot, de a madaraim rendszerint lapostetvek maradtak.... ekkor olvastam hogy mikróban is el lehet készíteni a habot... és hát bizony hogy el lehet :))
Mi jobban szeretjük a kicsit sűrűbb madártejet, ellenkező esetben plusz tej mehet bele még!


Hozzávalók:

500 ml tej
1 vanília rúd
4 ek cukor
5 db tojás

A tejhez adjuk a vanília rúdból kikapart magokat és magát a rudat is, feltesszük főni.
Közben a tojásokat ketté választjuk.
A sárgákat elkeverjük a cukorral.
A forró tejből pár merőkanállal adagolunk a tojássárgához és gyorsan elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a többi tejhez.
( Ez azért fontos hogy a forró tej ne kapja össze a tojásokat )
Időközben kihalásszuk a vanília rudat.
Addig főzzük amíg elérjük a nekünk szimpatikus állagot.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy mikrózható tálban, majd 750 W-on 1,5 perc alatt elkészítjük.
A madártejet tálba tesszük, rákanalazzuk a habot és alaposan behűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése