Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/04/03

Zebrakeksz

Egy kis retró édességet Húsvétra?? :)
Ajánlom ezt a receptet mindenkinek, de legfőképp az én egyetlen Ángyi barátnőmnek... aki közölte velem hogy pontatlan a receptem és csatoljak fázisfotót is a kekszek összeragasztásáról... :)


Hozzávalók:
1 db rúdhoz

1 csomag Albert keksz (220 g)
125 g vaj
250 ml tej
100 g porcukor
1 csomag csokoládés pudingpor
1 ek kakaópor

A tejet a vajjal elkezdjük melegíteni, amíg a vaj el nem olvad.
A porcukrot, a pudingot és a kakaóport összekeverjük, majd a vajas tejhez adjuk.
Alacsony lángon sűrűre főzzük.
A kekszeket egyenként összeragasztjuk a krémmel ( lásd a lenti képen), a külsejét is megkenjük vele, megszórjuk kókuszreszelékkel és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Ferdén szeleteljük tálaláskor.




4 megjegyzés:

  1. Drága Komito! Nagyon rendes Tőled, hogy nem hagytad figyelmen kívül a javaslatomat!! :D <3 Imádom a munkád és a képeidet, mondtam már? Lehet hogy említettem. :)

    VálaszTörlés