Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/04/08

Húsvéti nyuszi kalács

Annyira alap hogy húsvétkor kalács kerül az asztalra... így biztos vagyok benne hogy mindenkinek van már szuper receptje hozzá...nekem is van és most nyúl formájúra 'fontam' hogy még húsvétibb legyen. :) 
( meg amúgy sem erősségem a kalácsfonás )
A receptje innen van.


Hozzávalók:
1 db nyuszihoz

140 ml tej
40 g porcukor
11 g élesztő
250 g liszt
csipet só
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája

Tetejére:

1 db tojás

1 db főtt tojás a farkincájának

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, mehet bele az élesztő és félretesszük 15 percre hogy az élesztő felfusson.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját majd az élesztős tejet.
Alaposan összegyúrjuk, 30 percig kelesztjük.
Az idő letelte után átgyúrjuk a tésztát és egy kb 60-70 cm-es rudat sodrunk belőle, U alakba tesszük, tetejét kétszer összetekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük tojással.
30 percet kelesztjük.
Az idő letelte után megint lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A farkincájának helyére egy db főtt tojást teszünk, miután kivettük a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése