Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/04/22

Ekler fánk

Első ekler fánkjaim... ez a formájukon azért egy kicsit látszik... :))
Kaptak egy adag finom csokikrémet, kis gyümölcsöt.. így már egész vállalható lett.
A krém receptjét itt találtam.


Hozzávalók:
A tésztához:
150 ml víz
150 ml olaj
csipet só
csipet cukor
150 g liszt
4 db tojás

A krémhez:
360 g tej
1 vanília rúd kikapart magjai
65 g cukor
80 g tojássárgája
36 g keményítő
30 g vaj
2 ek holland kakaópor
200 ml habtejszín

Először a krémet készítjük el.
A tejet a vanília magokkal feltesszük melegedni. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, majd fokozatosan hozzáöntjük a meleg tejet, közben folyamatosan keverjük.
Az egész mehet vissza a lábasba és a krémet állandó kevergetés mellett, krémmé főzzük.
Belekeverjük még melegen a vajat és a kakaóport majd teljesen kihűtjük.
Miután kihűlt, összekeverjük a habtejszínből vert kemény habbal.
A tésztához az olajat, a vizet a sót és a cukrot feltesszük főni.
Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és alacsony lángon pár percig keverjük.
Kicsit hűlni hagyjuk majd egyesével hozzákeverjük a 4 db tojást.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A habzsákba töltött tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire kb 10 cm-es 'csíkokat' nyomunk.
Sütőben 220 fokon 10 percig, utána mérsékeljük a hőfokot kb 190 fokra és további 20 percig sütjük.
A kihűlt fánkok kalapját levágjuk, megtöltjük krémmel, a kalapokat megkenjük olvasztott csokival és visszahelyezzük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése