Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/03/28

Csíkos kalács

Fonott kalács mellé... mert szerintem Húsvétkor nem lehet elég kalácsot sütni. :) 
Az eredeti receptet itt találtam. 


Hozzávalók:
1 db kalácsra

50 ml tej
12 g élesztő
csipet cukor
300 g liszt
100 ml natúr joghurt
1 db tojás
25 g olvasztott vaj
50 g cukor

Kakaós réteghez:
1,5 ek kakaópor
2 ek víz

Tetejére:
1 db tojás

A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá egy csipet cukrot és az élesztőt, hagyjuk amíg az élesztő felfut, kb 15 perc.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat és a cukrot, majd az élesztős tejet.
Alaposan összegyúrjuk, ketté osztjuk.
Az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaóport.
Meleg helyre téve mindkét gombócot kb 1 óráig pihentetjük.
Lisztezett deszkán először kinyújtjuk a fehér tésztát, utána a barnát, és a barnát rátesszük a fehérre, majd feltekerjük.
Tepsibe, vagy formába tesszük és még egy fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a kalácsot lekenjük tojással és kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése