Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/02/12

Fehércsokis túró rudi torta

Születésnap van a családban és én vagyok a tortafelelős! :)
Nem ilyen tortát akartam először, de a tortakarikám úgy döntött hogy nem lesz jó fej és a narancsos zselét kiengedi, be a hűtőbe, ami eláztatta az alapot is, szóval akkor gyors újratervezés és a végeredmény receptjét pedig most írom: :)



Hozzávalók:
23 centis formához

Tészta:
2 db tojás
80 g porcukor
80 g liszt
6 g sütőpor
20 g kakaópor

Krém:
500 g túró
200 g cukor
100 g olvasztott fehércsoki
1 citrom reszelt héja
400 ml habtejszín
50 ml víz
12 g zselatin

Teteje:
100-150 g étcsoki
1-2 ek olaj
különböző bonbonok

A tésztához az egész tojásokat a cukorral, gép mixerrel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A túrót a cukorral összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott fehércsokit, a reszelt citromhéjat, és beleforgatjuk a habtejszínből vert kemény habot.
A vizet felforrósítjuk, elkeverjük benne a zselatint.
1-2 tk krémet elkeverünk a zselatinos vízben és úgy adjuk hozzá a többi krémhez hogy ne legyen csomós.
A krémet a kihűlt piskótalapra kenjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap az étcsokit az olajjal felolvasztjuk, rácsorgatjuk a torta tetejére és tetszés szernt dekoráljuk.

2 megjegyzés: