Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/01/20

Kakaós csiga

Az én kedvenc kakaós csigám a villámgyors kakaós csiga, de Emberem ezt a változatot kedveli, most ez neki készült reggelire. :)




Hozzávalók:
500 g liszt
1 tojássárgája
1 mk só
250 ml tej
30 g élesztő
100 ml olaj

Belsejébe:
olvasztott vaj / olaj
 1-2 ek kakaópor
1-2 ek porcukor

Tetejére:
1 db tojás 

A tejet 1 tk cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10 perc alatt.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az  élesztős tejet és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát letakarva, langyos helyen kb 1 óra alatt megkelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és leszórjuk kakaóporral hogy az egész tésztát befedje, majd erre a rétegre rászitáljuk a porcukrot úgy hogy befedje a kakaós réteget.
Feltekerjük a tésztát, kb 1,5 ujjnyi vastag darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Tetejüket lekenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.