Karácsonyi fatörzs

Advent második vasárnapjára ez lett a desszertünk... ezer éve nem láttam / ettem ilyet, aztán Emberem mondta hogy ő ezt nagyon szereti! Na hát akkor tessék!!
Kicsit rövid lett, mert megettem a két végét.... :)



Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
108 g cukor
108 g liszt

Krém:
4 db tojás
180 g porcukor
235 g puha vaj
250 g olvasztott étcsoki

kandírozott narancshéj
piros és zöld marcipánmassza

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz.
Beleszitáljuk a lisztet.
170 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt készre sütjük, még melegen a sütőpapírral együtt felhajtjuk.
A krémhez a tojásokat a cukorral elkeverjük, majd alacsony lángon csípőssé melegítjük.
Akkor jó ha beledugjuk az ujjunkat és melegnek érezzük. ( megcsípi )
Elektromos haberővel kihűlésig verjük.
A puha vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a szintén kihabosodott tojásos krémet, majd az olvasztott csokit és a krémet 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tekercset kitekerjük, megkenjük a krémmel, megszórjuk kandírozott narancshéjjal, majd feltekerjük.
Levágunk egy kis részt belőle, azt krémmel hozzáragasztjuk a tekercshez, majd az egészet bevonjuk a maradék krémmel.
Kedvünk szerint díszítjük.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése