Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/12/08

Habkarika

Ami nem hiányozhatott a Nagyiék karácsonyfájáról!!
Rendszerint leettük mindet, amennyit csak elértünk... szaloncukorból is...de annak a csomagolását legalább vissza tudtuk állítani, mintha mi sem történt volna. :)


Hozzávalók:

2 db tojásfehérje
csipet só
75 g + 25 g porcukor
25 g étkezési keményítő

színes dekorcukor


A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
2-3 részletben adjuk hozzá az átszitált 75 g porcukrot, közben folyamatosan járatjuk a gépi habverőt.
Ha a porcukor utolsó részletét is hozzáadtuk akkor még addig verjük amíg egy jó kemény habot nem kapunk, amibe ha késsel belevágunk ottmarad a nyoma.
Ha ez kéz akkor kézi habverőre váltunk és apránként hozzáadjuk a szintén átszitált keményítős porcukrot és elkeverjük benne.
A sütőt bekapcsoljuk 100 fokra.
Habzsákba töltjük a masszát és egy sütőpapírral bélelt tepsire, kétszer körbe kanyarodva kb 3-4 centis köröket nyomunk.
Megszórjuk cukorral a habcsókokat és 3 órán keresztül szárítjuk.
Én résnyire ki is szoktam nyitni a sütő ajtaját.

Az eredeti receptet itt találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése