Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/11/20

Vakondtúrás torta

Emberem mamájának névnapi tortája és bár a kertjében is volt bőven, ennek azért mégiscsak jobban örült :)
A krémhez én nem használtam zselatint, de lehet bele tenni ha nagyon biztosra szeretnénk menni.


Hozzávalók:
26 centis formához

Tészta:
2 db tojás
200 g joghurt
120 g olaj
240 g tej
220 g liszt
170 g cukor
90 g kakaópor
2 kk szódabikarbóna
csipet só

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
500 ml tej
6 ek cukor
400 ml habtejszín
60 g csokis tortadara

Továbbá:
3-4 db banán
2-3 ek Nutella

A tésztához a nedves hozzávalókat kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokkal.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük, kb 40 perc.
A krémhez elkészítjük a pudingot, teljesen kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a kihűlt pudinggal és a tortadarával.
A kihűlt tésztának kivájjuk a közepét úgy hogy maradjon egy kb 2 centis pereme.
A kivájt tészta lesz a vakondtúrás teteje.
A Nutellát kicsit megmelegítjük, majd megkenjük a torta alját, erre jöhetnek a hosszában félbevágott banánok.
Megkenjük krémmel.
A krémből alakítjuk ki a vakondtúrást, hogy kicsit púposan kenjük rá.
Megszórjuk a kivájt tésztamorzsával és hűtőbe tesszük.
Az eredeti receptet itt találtam, de változtattam rajta.


2 megjegyzés: