Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/11/05

Olajbogyós kiflik

Ez az utazós kiflink.. általában amikor hosszabb útra megyünk, mindig jön velünk a hátsó ülésen :)


Hozzávalók:

Tészta:
100 ml tej
250 ml víz
50 g vaj
1 csomag porélesztő
1 tk cukor
500 g liszt
1 csapott ek só
frissen őrölt bors

Töltelék:
125 g fekete olajbogyó
200 g puha vaj
2 gerezd fokhagyma

Kenéshez:
1 db tojás
1 ek víz
csipet só

A tejet a vízzel és a vajjal alacsony lángon elkezdjük melegíteni, addig amíg a vaj el nem olvad.
Hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt.
Hagyjuk felfutni.
Addig a töltelékhez az olajbogyót késes aprítóban felaprítjuk, elkeverjük a puha vajjal, és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát.
A lisztben elkeverjük a csapott evőkanál sót és a borsot majd hozzáadjunk az élesztős, vajas tejes keveréket, összegyúrjuk és langyos helyen kb 40 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta két részre osztjuk.
Az egyik felét lisztezett deszkán körré nyújtjuk, megkenjük a krém felével és attól függ mekkora kifliket szeretnénk, 8 vagy 12 cikkre vágunk amiket felgörgetünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük a tojás, víz és só keverékével majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Így járunk el a tészta és a krém másik felével is.

Az eredeti receptet itt találtam, kicsit leegyszerűsítettem. :)



2 megjegyzés: