Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/10/06

Cukros fahéjas rúd vaníliapudinggal töltve

Férfim munkahelyén a büfé átalakult és a véleménye róla: drága és sz@r...
Szóval azóta itthonról viszi a reggelit, igyekszem változatos szendvicseket készíteni de azért azokat is meg lehet unni egy idő után... úgy hogy gondoltam valami péksütivel variálok egy kicsit a reggelijén.
Ha kelt tésztákról van szó, általában Limarához fordulok... nem általában... mindig!
Vagy a blogjára megyek fel, vagy a könyvét csapom fel, így jutottam el ezekhez a szuper puha, fahéjas rudakhoz amikbe vanília krém került... hát ez zseniális komolyan!!!
Eredeti recept: ITT.


Hozzávalók:
12 db

Tészta:
600 g liszt
1 tk só
3 ek cukor
1 tojás
2 tojássárgája
300 ml langyos tej
60 g puha vaj
30 g friss élesztő

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
300 ml tej
50 g puha vaj

2 ek olvasztott vaj
5 ek cukor
őrölt fahéj


A krémhez a pudingot elkészítjük, miután kihűlt összekeverjük a kihabosított vajjal.
A langyos tejbe elkeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd felfuttatjuk.
Addig egy tálba beletesszük a többi hozzávalót, majd az élesztős tejet és és alaposan kidolgozzuk.
Letakarva kb 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 db gombóccá formázzuk.
Egy gombócból hosszú csíkot nyújtunk, az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokban bevágjuk derelyevágóval.
A másik végébe pudingot teszünk.
( Lehet tölteni lekvárral, Nutellával, mogyoróvajjal is )
A pudingra ráhajtjuk a tésztát és az oldalát is behajtjuk.
( Becsomagoljuk a pudingot)
Majd az egészet feltekerjük.
Így járunk el az összes többi gombóccal.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 40 percig kelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A rudak tetejét megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorba forgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése