Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/09/26

Mogyoróvajas keksz


Rákaptam a mogyoróvajra... sőt addig merészkedtem hogy kipróbáltam lekváros kenyérrel is... na az mondjuk elég fura volt... ebben a kekszben viszont egyáltalán nem fura, hanem tökéletes!!!
Nem ropogós, inkább puhább fajta kekszeket kapunk.


Hozzávalók:

160 g mogyoróvaj
125 g puha vaj
150 g barna cukor
2 ek juharszirup
1 db tojás
200 g liszt
1 tk szódabikarbóna
50 g sótlan mogyoró apró darabokra vágva

Az összes hozzávalót összedolgozzuk.
Diónyi nagyságunk gombócokat csinálunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése