Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/09/28

Cukros fahéjas mandula

Nekem ez karácsonyi édesség, de most hogy voltunk Münchenben és minden második sarkon ilyet lehetett venni megjött hozzá a kedvünk.
Én kettesével eszem, de lassan áttérek arra hogy az ölembe veszem a tálcát :)


Hozzávalók:
100 g héjas mandula
45 g barna cukor
1 ek víz
1 ek sűrített tej
6 g vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj

A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk kicsit.
A többi hozzávalót egy lábosban, alacsony tűznél a cukor olvadásáig főzzük, hozzáadjuk a mandulát és addig kevergetjük amíg a cukros szirup rá nem morzsálódik a mandulára.
Ez kb 4-5 perc.
Sütőpapírra kiborítva hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése