Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/09/13

Áfonyás fehércsokis crumble

Becsületes magyarra fordított nevén: morzsasüti.
Imádnivaló!!
Legjobb benne az hogy ezerféle gyümölccsel lehet sütni: ribizli, áfonya, szeder, őszibarack stb fűszerezni is kismillió módon lehet a tésztát is és a gyümölcsöket is, az összeállítása kb 15 perc, utána már csak ki kell várni míg megsüljön, mellé dobni egy gombóc fagyit és rendíthetetlenül élvezni! :)
Az eredeti receptet Sallay Fanni Álom sütikivitelben című könyvéből vettem, ott ribizli és marcipán is került bele.


Hozzávalók:

Tészta:
150 g liszt
50 g mandulaliszt
50 g szeletelt mandula
100 g barna cukor
100 g vaj
1 tk vaníliás cukor

400 g áfonya
100 g fehércsoki

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk
Ennek a morzsalékos tésztának a felét egy piteformába szórjuk, kissé lenyomkodjuk.
Rátesszük a megmosott áfonyát, az áfonyára rádobáljuk a kis kockákra felaprított fehércsokit, és végül megszórjuk a tészta másik felével.
180 fokon kb 45 percig sütjük.
Akkor jó amikor a szélén bugyog a gyümölcs. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése