Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/08/15

Pudingos sárgabarackos pite

Vasárnapi desszert, családi ebéd végére :)
Az eredeti recept itt, én egy icipicit változtattam rajta.
A sárgabarack szezonja lassan a végéhez közeledik... sőt... ezért az helyettesíthető nektarinnal, szilvával.



Hozzávalók:

Tészta:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 tk sütőpor
csipet só
1 tojássárgája
1-2 ek tejföl

Krém:
600 ml tej
1,5 csomag vaníliás pudingpor
5 ek cukor

sárgabarack / nektarin / szilva
4 db csokidarabos keksz

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
1/3-ad 2/3-ad arányban cipót formázunk és mindkét cipót betesszük a hűtőbe legalább 1 órára.
A tejből a cukorból és a pudingporból sűrű pudingot készítünk, hagyjuk langyosra hűlni.
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk félbevágjuk.
A csokis kekszeket apróra törjük.
A nagyobbik gombóc tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és a piteformába tesszük.
Megszórjuk a csokis keksz felével, rásimítjuk a pudingot, rátesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a maradék csokis keksszel.
A maradék tésztából mintákat szaggatunk ki, vagy rácsokat sodrunk, befedjük a pite tetejét és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, akkor tudjuk szépen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése