Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/08/22

Levendulás citromos keksz

Kekszes doboz feltöltése folyamatban... :)




Hozzávalók:

380 g liszt
250 g vaj
120 g porcukor
3 db tojássárgája
12 g vaníliás cukor

Máz:
100 g porcukor
fél citrom leve

levendulavirág

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrokat és a tojássárgákat és 1 órára hűtőbe tesszük.
1-2 kiskanál tejfölt adhatunk hozzá ha nem állna össze a tészta.
A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 percig sütjük.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a kihűlt kekszek tetejét bekenjük, megszórjuk levendulával és 1-2 órát hagyjuk száradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése